Manželství, přátelství i wildshirts vyžadují péči. - Astre people
astré people secondary logo
zpět

15. 06. 2023

Manželství, přátelství i wildshirts vyžadují péči.

Manželství, přátelství i wildshirts vyžadují péči. clanek

Může s tebou být celej život. Tvůj muž, kamarádka i naše wildshirt! Tenhle článek si rozklikl/a pravděpodobně proto, že potřebuješ svou košili hodit do rychle do pračky, takže to nebudeme vokecávat. 

JAK JI PRÁT?

To nejlepší praní je to, který neproběhne, takže pokud má jen malý flíček, zaper ho lokálně. Větrej flanelku pravidelně na vzduchu, ať voní větrem a když už ji hodíš do pračky, per ji na 30°C - to znamená program ruční praní s jemným mýdlem. SUŠIČKA NE!

MŮŽU JI ŽEHLIT?

Můžeš, ale proč by to někdo dělal? Pokud ti ale žehlení dělá dobře, žehlete do 200°C / program bavlna/len a koukejte si to pořádně užít!

LIA_9858 copy.jpg clanek

CO DĚLAT, KDYŽ SE KOŠILE SRAZÍ?

Všechny naše košile jsou předsrážené, ale někdy se může i při správné péči stát, že se tvrdostí vody košile lehce srazí. Pokud k tomu dojde, musíme ji "roztáhnout zpátky!" vyper ji v ruce vlažnou vodou s dětským šamponem, neždímej ji, ale jen lehce vodu vymačkej a nech ji proschnout rozloženou na sušáku a sem tam "povytahej". Košile se tak vrátí do svýho původního stavu.

CO DĚLAT, KDYŽ SE ZAČNOU DĚLAT ŽMOLKY?

Žmolky se na flanelové košili dělat začnou. To je totiž zákon. Bavlněný flanel vzniká česáním tkaniny, kdy se velkým hřebenem vyčesávají vlákna a protože jsou přírodní, nejsou dokonale hladká jako třeba polyester (ten si představte jako rybářský vlasec vs. bavlnu jako klasickou nit). Když se přírodní vlákno odírá o ruce/batoh/jiné oblečení/ tvoří se žmolky.

LIA_9905 copy.jpg clanek

Ty k flanelu neodmyslitejně patří, takže to není vada na kráse, ale jeho charakter! Nicméně pokud ti žmolky vadí, doporučujeme pořídit odžmolkovač, který se ti bude hodit nejen na flanelky, ale i na všechny mikiny, svetříky a trika, který jsi kvůli žmolkům pohřbila na dno skříně. Případně použij klasický holítko a naši wildshirt si jednou za čas prostě ohol! 

Pokud máš další otázky ohledně péče o svou košili, kontaktuj svého terapeuta, případně naši Janu na emailu jana@astre-people.cz. Rádi si děláme srandu, ale stejně rádi vám zodpovíme jakýkoli dotaz a případně pro nás bude i inspirací pro další odrážku tohoto článku. Not kidding.

PS: Tenhle text je psaný pro všechny OCD, pečlivky, puntičkáře, šprty a starostlivý lidi ... jestli jsi to omylem rozklikl a zhrozil jsi se - nic se nestane, když ji vrazíš do bubnu s ostatním oblečením, jen to pak asi láska na celej život nebude.

LIA_9942 copy.jpg clanek